Искате ли да бъдете джедай?

star_wars_logo_3476

Като малки сте си мечтали да можете да боравите с тайнствената сила и да въртите светлинен меч? Тогава имам добра новина за вас – съвсем възможно е!

За какво говоря ли? Преди известно “Дисни” закупи филмовата компания “Лукасфилм”, която държеше всички права върху поредицата “Междузвездни войни” и скоро след това съобщи, че вече се работи върху седмата й част. Междувременно бе оповестено, че “Дисни” организира отворен кастинг за новата си продукция, което означава, че всеки един може да яви на определената дата и въпреки липсата на какъвто и да било опит като актьор/актриса да получи своя шанс да впечатли журито. Съвсем неочаквано се оказа, че тази нова продукция, за която се набират желаещи, всъщност не е нищо по-различно от продължението на може би най-емблематичната фантастична сага.

Въпреки любопитното решение на “Дисни” българските фенове на “Междузвездни войни” най-вероятно се питат какво значение има това за тях? Все пак всички сме наясно, че никой няма да дойде да направи индивидуален кастинг за нашата страна или пък дори за целия Балкански полуостров. Поставени пред нов проблем, а именно огромни тълпи от желаещи да се опитат да спечелят екранно време, “Дисни” взеха решение, което отваря врати пред всеки един човечец да се пробва!

Не е нужно да пътувате никъде, в интерес на истината няма нужда дори да ставате от стола си след като прочетете тази публикация. Единственото, което трябва да направите е да свалите официалните две страници сценарии, да ги научите, да пуснете вашата камера и да запишете своята лична интерпретация на заученото. Точно така, от “Дисни” взеха решение да направят интернет кастинг, вместо да губят своето време и времето на всички желаещи в чакане. На тяхната официална страница можете да намерите въпросните сценарии и след като запишете личните си импровизации просто трябва да ги изпратите на посочената интернет поща. Свободните роли са две, като и двете са главни:

Рейчъл (17 – 18 години)

Трябва да бъде красива, умна и атлетична. Без никакви предразсъдъци спрямо други раси. Като съвсем малка губи своите родители и оставена без никакви други роднини й се налага сама да се справя с тежкия живот в един негостоприемен град. Като голямо момиче тя съвсем добре се справя с уличния живот, има силен характер и чувство за хумор, на което често залага. Никога не приема себе си като жертва, по-скоро като някой, преживял много. Винаги мисли какво може да направи, за да подобри живота си.

Томас (19 – 23 години)

Трябва да бъде красив, умен и атлетичен. Поне осемнадесет годишен. Израства без баща, без модел за подражание. Въпреки, че няма голямо самочувствие в собствените си възможности, той е умен и способен, а в ситуациите, които го изискват – храбър. Оценява иронията в живота и определено не го приема кой знае колко сериозно.

Мислите, че можете да се справите? Е, какво чакате тогава?!  Кастингите за Междузвездни Войни: Епизод VII вече започнаха!

И нека силата бъде с вас!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn