“Ад” – Дан Браун

n_41602_4
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Робърт Лангдън е от хората, които не си падат по премеждията, но премеждията определено си падат по него…и то много!

Забъркваме малко мрачна атмосфера с една супена лъжица шифровани съобщения, добавяме също така две щипки изобразително изкуство и една чаена лъжичка история. Какво ще получим ако оставим всичко това да престои? Поредната порция от приключенията на Робърт Лангдън естествено. Харвардският професор този път се забърква в още по-голяма каша и преди да се е усетил, колко дълбоко всъщност е затънал, се оказва в прекрасната Флоренция с частично мозъчно сътресение.

Въпреки, че прочетох книгата преди известно време бях решил да въздържа от коментар, тъй като сметнах, че може би просто съм имал прекалено високи очаквания и за това въпреки изпълненото с екшън действие, останах малко разочарован на края. Естествено стилът на Дан Браун отново е на лице, любопитни факти се просмукват към читателите от всяка една страничка на книгата, а обратите не липсват. Определено се чете на един дъх, но нещо й липсва, за да достигне висотата на “Шифърът на Леонардо” например и проблемът поне според мен се крие във факта, че концепцията леко започва да се изтърква. Не ме разбирайте погрешно, Дан Браун е страхотен писател, но с първите си книги постави летвата толкова високо, че сега читателят винаги очаква повече и повече, а това повече така и не идва.

Въпреки критиката, препоръчвам това четиво на всеки един, който е харесал предишните приключения на Лангдън с уговорката да не е толкова взискателен колкото бях аз. Предполагам, че тогава ще останете с далеч по-добри чувства след отгръщането на финалната страница.

Автор: Дан Браун
Жанр: Криминални
Издател: Бард
Рейтинг: ★★★