“Мъглороден: Героят на Времето”

bigheroofages_zpsd88858cc
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Необятни мъгли обхващат всичко наоколо, пепелта не спира да затрупва земята, а светът стой на ръба на пълно разрушение. Има само един човек, който може да направи нещо по въпроса, и нейното име е Вин.

Битките из цялата Последна империя не спират. Елънд повежда войските си към най-далечните точки с цел да обедини хората пред надвисналата заплаха, но това се оказва по-трудна задача, отколкото изглежда. Вин се опитва да разгадае съдбата си, която по всичко личи и отрежда главна роля във финалната битка, но така и не може да разбере как да се противопостави на могъщото древното зло, плъзнало на свобода.

Трябва да призная, че първата половина от книгата бе изключително трудна за четене. Макар, че нагледно се случваха редица неща, нищо не беше чак толкова съществено и читателя остава с впечатление за ненужно разтягане на историята. Открито бях разочарован от Сандерсън, докато не преполових финалната част от трилогията. От там нататък става все по-хубаво с всяка една отгърната страница. Епичните сцени се редят една след друга, обратите не липсват, а малките детайли, които допълват цялостния пъзел, са черешката на тортата. Честно казано въобще не очаквах Сандерсън да успее да даде толкова логичен завършек на трилогията, но последните страници дават отговори на много повече неща отколкото можем да желаем и поне за мен  финалните събития бяха неочаквани.

Много малко ми трябваше, за да дам оценка 5/5 на последната част, но просто не мога да пренебрегна мудното начало. Въпреки това краят на поредицата е точно толкова епичен, колко всеки един фен може да си мечтае. Препоръчвам и трите книги с малка уговорка, но просто си заслужава да потърпите до същинската част, където въображението на Сандерсън изцяло ще ви заплени!

Поредица: Мъглороден
Автор: Брандън Сандерсън
Жанр: Фентъзи
Издател: ТОР
Брой страници: 576
Рейтинг: ★★★★