“Мъглороден: Последната империя” – Брандън Сандерсън

Mistborn-cover
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Мрачен свят, вековно робство, необикновени климатични условия и малка група хора, надарени с възможността да променят света.

Брандън Сандерсън е един от най-известните и добре продавани фентъзи автори в момента и всяка една от книгите му подтвърждава изграденото вече реноме. Славата му нараства особено след завършването на може би най-емблематичната фентъзи поредица – “Колелото на Времето” и сега Сандерсън е просто във вихъра си, създавайки изключително оригинални светове и изключителни истории.

Атмосферата на книгaтa е повече от мрачна, а оригиналните идеи на Брандън са просто впечатляващи. В изключително трудни времена съдбата си изиграва лоша шега с живота на едно момиче, като й дава шанса да промени съдбата на целият свят. Естествено Вин не е сама в своето начинание, до нея застава най-вече в ролята на ментор митичният Келсайър.

Без да развалям удоволствието на никого чрез спойлери, просто ще препоръчам книгата, както и нейните следващи части. Всеки запознат с творчеството на Сандерсън ще знае какво да очаква и че определено няма да съжалява. За останалите – завиждам благородно, това което би ви предстояло ако вземете книгите на Брандън в ръце е едно несравнимо удоволствие.

Поредица: Мъглороден
Автор: Брандън Сандерсън
Жанр: Фентъзи
Издател: TOR
Рейтинг: ★★★★