Марс като втора луна на Земята? Да, ама не.

MoonMarsSame_300

“За кратко Марс ще бъде втора луна на планетата ни! На (случаен ден) август (случайна година след 2003) за невъоръженото око Марс ще бъде с големина колкото месечината при пълнолуние и ще бъде лесен за наблюдение. “

Марс също така ще бъде увит в станиол, а на следващия ден ще вали течен шоколад. Уморително е всяка година по това време да четем едни и същи непремислени публикации, базирани на грешни заключения.

Марс няма как да изглежда с големината на месечина при пълнолуние. Ако все пак това се случи, то ще има катастрофални последствия за нашата планета. Съвсем просто е, но все пак човек трябва да се замисли.

Диаметърът на Марс е около два пъти по-голям от този на Луната. Следователно, за да има същия размер като този на Луната при пълнолуние, Марс би трябвало да е разположен на двойно по-голямо разстояние от нашия спътник. Масата на Марс е девет пъти по-голяма от тази на Луната, което означава, че от въпросното разстояние със своята гравитация ще оказва около два пъти по-силно въздействие върху Земята, отколкото нашия естествен спътник. Последствията наистина биха били катастрофални за планетата ни.

Цялата истерия датира от 2003 година, а след това продължава да се разпространява ежегодно в опит за осъществяване на заблуда и генериране на повече трафик.

Разстоянията между планетите се менят непрестанно. Преподават го в училище, а и много други неща също.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn